Androidi rakendused võivad tulla ka Blackberry´le

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blackberry Z10 nutitelefon
Blackberry Z10 nutitelefon Foto: SCANPIX

BlackBerry on väidetavalt hiljuti võtnud ühendust mitmete Androidi rakenduste ja mängude arendajatega, üritades neid veenda oma Androidile loodud rakendusi üles laadima Blackberry World rakendustepoodi, kirjutab Techradar.

Nimelt peaks järgmine Blackberry tarkvaraplatvormi püsivarauuendus 10.3 toetama Androidi rakenduspakette ning nende ümberportimine Blackberry keskkonda nõuaks tarkvaraarendajatelt väga vähest vaeva.

Väidetavalt oleks arendajatel vaja luua lihtsalt endale BlackBerry Worldi rakendustepoe kontod ning saata ettevõttele oma olemasolevate Androidi rakenduste ikoonid, kuvatõmmised ja kirjeldused, selleks, et need ilmuks Blackberry 10 rakenduste ökosüsteemi.

Blackberry ei ole antud teemat meediale veel ametlikult kommenteerinud.

Kui antud kuuldus vastab tõele ning arendajad lähevad Blackberry algatusega kaasa, tähendab see omakorda seda, et Blackberry 10 operatsioonisüsteemi jooksutavate nutitelefonide Q5, Q10, Z10 ja  Z30 kasutajatele peaks lähiajal seni Androidi ja iOSi kõrval üsna kahvatu rakendustevalik oluliselt suurenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles