Riiklik lepitaja: Tallinki vaidlus töötajatega on jõudnud sõjaseisukorrani

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki töötajate streik D-terminali ees.
Tallinki töötajate streik D-terminali ees. Foto: Mihkel Maripuu

Riikliku lepitaja Henn Pärna sõnul on Tallinki vaidlus töötajatega jõudnud sõjaseisukorrani ning mõlema poole nõudmised on pärast eilset hoiatusstreiki jäigad.

Riiklik lepitaja Henn Pärn kohtus täna Tallinki esindajatega ning tema sõnul on palgavaidlus pärast eilset Eesti meremeeste sõltumatu ametiühingu (EMSA) hoiatusstreiki senisest oluliselt halvemas seisus, vahendas ERR Uudised rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

Pärna sõnul on töötüli mõlemad pooled nõudmisi karmistanud - ametiühingud ei tagane välja öeldud 15-protsendise palgatõusu nõudest ning ka Tallink pole nõus pakutud 5,5 protsendist kõrgemale tulema.

Pärn ütles, et eilse streigi puhul seaduslikkusega probleeme pole, küsimus on pigem eetikas, kuidas partnerid omavahel suhtlevad ning ta tajub, et hea suhe on rikutud ja justkui oleks sõjaseisukord noppisid osapooled eilsest streigist endale vajalikud sõnumid.

Kolm osapoolt kohtuvad järgmisel teisipäeval ning riiklik lepitaja on soovitanud Tallinkil ametiühinguga ka enne maha istuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles