Venemaa suurim otsingumootor saab osalise ligipääsu Facebooki sisule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yandexi logo
Yandexi logo Foto: SCANPIX

Venemaa internetihiiglane Yandex teatas, et sõlmis sotsiaalvõrgustikuga Facebook kokkuleppe, mille järgi saab ettevõte ligipääsu osade riikide kasutajate avalikule infole ja postitustele, kirjutab Reuters.

Yandex on Venemaa suurim internetifirma ning selle otsingumootor omab riigis 60 protsendi suurust turuosa, jättes selgelt selja taha ka globaalse turu liidri Google´i. Suur osa ettevõtte müügitulust tuleb otsingupõhisest kuvareklaamist.

Tänase teate järgi saab Yandex täieliku ligipääsu Facebooki Venemaa, Ukraina, Valgevene, Kasahstani ja Türgi kasutajate avalikule infole ja postitustele keskkonnas.

Lisaks kasutajate postitustele hakkavad Yandexi otsingutulemustes esinema ka teiste kasutajate kommentaarid postituste kohta.

Tegemist on mitterahalise lepinguga, mis põhineb vastastikusel kasul - Yandex suurendab oma otsingutulemuste kvaliteeti ning Facebook saab rohkem liiklust oma veebikeskkonnale, ütles Yandexi esindaja Reutersile.

Sarnaselt otsinguturule on ka Venemaa sotsiaalvõrgustiketurg peamiselt kohalike ettevõtete nagu Vkontakte käes, Facebook omab riigis kasutajate arvult alles neljandat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles