Google ostis 3,2 miljardi dollariga iPodi looja ettevõtte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nest Labsi termostaat
Nest Labsi termostaat Foto: SCANPIX

Google ostis 3,2 miljardi dollari eest nutikaid termostaate ja suitsuandureid tootva ettevõtte Nest Labs, mille asutajaks ja tegevjuhiks on endine Apple´i tippinsener, populaarse muusikapleieri üks iPod üks loojatest Tony Fadell, kirjutab The Verge.

Tehinguga võtab Google üle kõik ettevõtte töötajad ja patendid, Fadell jäetakse ettevõtte tegevjuhiks. Internetihiiglane ei avalikustanud, millised plaanid ettevõttel täpsemalt Nest Labsiga tulevikus on.

Nest Labs toodab nutikaid, vajadusel ümberprogrammeeritavaid internetti ühendatud termostaate ja suitsuandureid, mis suudavad õppida tundma oma kasutajate harjumusi ning optimeerida kodu- ning ka näiteks bürooruumide kütte- ning jahutussüsteeme, hoides sellega kokku elektrit. Seadmetele on olemas eraldi nutirakendus, mille abil on  kasutajal võimalik seadmeid juhtida ka eemal olles.

Ettevõtte rajasid 2010. aastal endised Apple´i insenerid Tony Fadell and Matt Rogers aastal 2010, start-upis töötas eelmise aasta seisuga üle 130 töötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles