Taavi Laur: lahkumine EASist on põhjalikult kaalutletud

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Laur.
Taavi Laur. Foto: Unicreditbank.ee

EASi vaid pool aastat ametis olnud juht Taavi Laur juht ütles, et on isiklikel põhjustel tehtud lahkumisotsust põhjalikult kaalunud.

Järgneb intervjuu Lauriga.

Ametisse asudes polnud teie karjäär EASis planeeritud nii lühikeseks, mis on lahkumisotsuse taga? Oli see kiiresti tehtud otsus?

Minu lahkumise põhjused on isiklikud ja ma ei soovi neid avada. Mul on olnud piisavalt aega, et teha see otsus kaalutletult.

Mis nüüd edasi saab – kas uue juhi leidmiseks tuleb avalik konkurss või üritatakse leida hoopis keegi maja seest asutust juhtima?

EASi nõukogu arutab juhatuse koosseisu ja uute liikmete värbamist korralisel koosolekul. Nõukogu pädevuses on otsustada, millal ja kuidas uus juhtkond valitakse. Juhul kui nõukogu liigub konkursi teed, siis mina igatahes julgustan EASi töötajaid uude juhatusse kandideerima. Olen veendunud, et EASis on hulga häid kandidaate, kes selle tööga hästi hakkama saaksid.

Kui te EASi juhiks saite, siis teil silmad särasid ja plaanid olid suured. Olite ametikohal küll lühikest aega, kuid kas on midagi, mida saaksite tehtust välja tuua?

EAS on Euroopas unikaalne organisatsioon, mis pole lihtsalt rakendusüksus, vaid hõlmab väga laia strateegilist tegevusvaldkonda. Olgu selleks siis regionaalareng, välisinvesteeringute kaasamine, turism, ekspordi edendamine või ettevõtlusteadlikkuse tõstmine tervikuna. Enamikes arenenud väikeriikides on sellised tegevused jaotatud mitmete iseseisvate organisatsioonide vahel.  Eestis on need aga  tõstetud efektiivsuse mõttes ühe tervikorganisatsiooni alla.  Kokkuvõttes on EAS oma tööga hästi hakkama saanud, seda on tõestanud ka mitmete viimaste auditite positiivsed tulemused. Näiteks viimane läbi viidud juhtimiskontrolliaudit sai kõrgeima hinde ja oli ilma märkusteta.

Minu juhtimisel oleme ka alustanud EASi tegevusstareteegia koostamisega aastaks 2014 – 2020 ning organisatsioon läheb selle välja töötamisega kindlasti edasi.  Ametisse asudes oli üks minu esimesi eesmärke tuua EASi juurde ettevõtluskogemusega inimesi. Täna on mul hea meel tõdeda, et EASis töötavad tublid ja kompetentsed inimesed, kes panustavad oma praktiliste kogemustega organisatsiooni  heaks. Möödunud aastal täiustasime oluliselt oma riskijuhtimist ning laiendasime riski- ja järelevalve juhtimise süsteemi. See annab meile täna kindluse, et teeme õiguspäraseid otsuseid.

Mida te edasi teete?

Olen avaldanud valmisolekut jätkata ametis kuni maikuuni, et viia lõpule alustatud töö Euroopa Liidu uue 2014–2020 programmiperioodi eesmärkide kokkuleppimiseks. Seejärel võtan isiklikel põhjustel aja maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles