Pankur: Soome majandus liigub vales suunas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Björn Wahlroos
Björn Wahlroos Foto: SCANPIX

Soome pankur Björn Wahlroos ütles, et Soome tööstust kummitavad palkade jäikus, turuosa kaotus ja struktuursed probleemid.

Wahlroos sõnas televisiooni hommikuprogrammis, et ta on Soome majandusliku olukorra suhtes pessimistlik, kuigi riiki on hinnatud väga konkurentsivõimeliseks ja on suutnud säilitada kogu majanduskriisi jooksul AAA reitingu, vahendab Yle.fi.

«Konkurentsivõime kiitmine näitab pikaajalist trendi ja sotsiaalset kliimat. Meie konkurentsivõime kaotus on palju lihtsam – me oleme liiga kallid, et olla eksporditurul konkurentsivõimeline. See on meie probleemi tuum,» rääkis Wahlroos.

Ta tuletas meelde, kuidas Soome liitumine Euroopa Liiduga pidi tooma kaasa rohkem paidlikkust nende majanduse ja palkade kujunemisel, kuid see ei ole nii läinud. «Kõikidest eurotsooni riikidest on palgad kõige enam tõusnud just Soomes. See teeb Soome tööjõu eksportimise maailma väga keeruliseks. Me oleme tohutult turuosa kaotanud,» ütles ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles