Eelmisel aastal registreeriti üle 19 000 uue ettevõtte

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Peeter Langovits / Postimees

2013. aastal registreeriti äriregistris 19 166 uut ettevõtet, mis on 577 võrra rohkem kui eelneval aastal. Registreeritud ettevõtetest 14 220 on osaühingud, 21 aktsiaseltsid ja 2200 füüsilisest isikust ettevõtjad, teatas justiitsministeerium. 

«Mul on hea meel, et valdav enamus uutest äridest asutati läbi ettevõtjaportaali, mis näitab, kui lihtne on Eestis on ettevõtlusega alustamine. Kui on ideed ja julgust, siis piisab ID-kaardi olemasolust, et ühe päevaga kõik ettevõtluseks vajalik korda saada,» kommenteeris justiitsminister Hanno Pevkur eelmise aasta kokkuvõtet.

Ilma kohese osakapitali sissemakseta asutati 9927 osaühingut ehk umbes 70 protsenti kõigist osaühingutest. See võimalus sobib eriti hästi pisiettevõtlusega alustamisel, näiteks hobist alguse saanud ettevõtte puhul.

Aasta kõige aktiivsem kuu ettevõtlusega alustamiseks oli aprill, kui asutati 2030 uut ettevõtet, neist 1377 osaühingut, kolm aktsiaseltsi ja 247 füüsilisest isikust ettevõtjat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles