Blackberry ei loobu nuppudega seadmetest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blackberry Q5.
Blackberry Q5. Foto: Geoff Robins/AP

Eelmisel aastal tutvustatud puuteekraaniga nutiseadmetega läbi kukkunud Blackberry pöördub tagasi «juurte juurde», kavatsedes tulevikus turule tuua peamiselt füüsiliste klahvidega nutiseadmeid, kirjutab Bloomberg.

«Ma isiklikult armastan klahvistikke,» ütles novembris ettevõtte juhiks saanud John Chen Bloombergile eelmisel nädalal tarbeehnoloogiamessil CES antud intervjuus. Ta kinnitas, et tulevikus on ettevõtte telefonid varustatud peamiselt füüsiliste klahvidega, mitte niivõrd puuteekraanidega.

Blackberry tõi eelmisel aastal koos Blackberry 10 tarkvaraplatvormiga turule uue seeria puuteekraaniga nutitelefone, mis aga ei suutnud turul läbi lüüa ning ettevõte oli sunnitud seetõttu maha kandma üleliigsete laojääkide tõttu umbkaudu miljard dollarit.

Edaspidi plaanib Blackberry keskenduda  peamiselt äriklientidele ja valitsusorganisatsioonidele, mis panid aluse ka ettevõtte kunagisele suurele edule.

Detsembris teatas ettevõte, et sõlmis viieaastase tootmispartnerluse Taiwani suurettevõttega Foxconn, lootes sellega vähendada oma kahjumis oleva tootmisüksuse kulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles