Kopli liinide võimalik ostja käis alaga tutvumas

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli liinid.
Kopli liinid. Foto: Heiki Rebane/BNS

Täna käis Tallinnas objektiga tutvumas Kopli liinide võimaliku ostja, Briti ettevõtte Ransome´s Trading Holding Company Ltd suuromanik Paul Cooke.

Cooke rääkis Tallinna TV uudistesaatele «Täna», et Kopli on üks huvitavamaid kohti, mida ta oma pika karjääri jooksul on näinud. Kuna tegemist on suure alaga, saab piirkonna arendamine olema pikaajaline protsess.

Cooke kinnitas, et ettevõttel on väga läbimõeldud plaan ja  palju ideid. Ta ütles, et kuna eestlased on suur laulurahvas, siis miks mitte korraldada seal laulufestivale.

«Me ei kiirustaks uute majade ehitamisega, see pole meie stiil,» lisas Cooke.

Kopli liinide projekt hõlmab ca 17 ha suuruse maa-ala, millest hoonestatavate kinnistute pindala on ca 6 ha, ligi 11 ha on aga üldkasutatav, ühiskondlike ehitiste ja transpordimaa. Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringu kohaselt on võimalik sellele alale ehitada ühe- kuni viiekorruselisi korterelamuid – kokku kuni 527 korterit - ja 38 ühepereelamut.

Vaata Tallinna TV uudislugu SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles