Kross: Elroni-vastane infosõda on konkurentsiteemaline

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elron
Elron Foto: A.Peegel

Tallinna linnavolikogu opositsiooniliider Eerik-Niiles Kross leidis, et Elroni vastu peetakse selgelt infosõda ning et see pole poliitiline, vaid konkurentsiteemaline.

«Kui minister Juhan Parts teinuks Savisaart, jätnuks vene rongid sõitma, teinuks nendega sõitmise tasuta, siis poleks ilmselt mingit probleemi,» leidis Kross Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Ega Tallinnas teenuse kvaliteet ju ei paranenud, pigem vastupidi, raudteel aga juhtus see, et teenuse kvaliteet paranes hüppeliselt, inimestel on uute ilusate väljamaa rongide vastu suur huvi,» rääkis Kross.

«Kogu asjas on minu harjunud silmale näha infosõja käekiri, muidu poleks kaks korda päevas meil uudisväärtuslikke lugusid, kuidas Elron on midagi valesti teinud või midagi on korrast ära, see on ikka süstemaatiline töö ning me võime kahtlustada, kust see tuleb,» sõnas Kross.

«Arvan, et see on konkurentsiteemaline, mitte poliitiline infosõda, ma ei usu, et eesti ajakirjandusel oleks tekkinud mingi suurem võimekus uurida sellise intensiivsusega Elroni tegevust,» ütles Kross.

«Kuigi ülesköetud ootused selgelt olid, siis sellest tulenevat mahukasvu Elron ette näha ei osanud miskipärast,» nentis ajakirjanik Ainar Ruussaar.

«Palju on emotsioonipõhist ajakirjandust, aga on ka üksikuid spetsialistide arvamusavaldusi, neis tõuseb diskussioon hoopis teisele tasemele, üldiselt näeme ülespuhutud meediasõda, kuigi vaielda tuleks just sisuliste probleemide üle,» leidis ajakirjanik Priit Hõbemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles