Gmaili uuendus tekitab kartusi privaatsuse pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gmail.
Gmail. Foto: Internet

Google´i Gmaili uus lisa lubab kasutajatel saata suhtlusvõrgustiku Google+ vahendusel meilisõnumeid inimestele, kellega nad ei ole oma meiliaadresse jaganud. See aga muudab mitmete analüütikute hinnangul küsitavaks kasutajate privaatsuse, kirjutab Reuters.

Eile avalikustatud muudatusega saavad Gmaili kasutajad ühendust võtta ka neile tundmatute Google+ sotsiaalvõrgustiku kasutajatega nende meilikonto kaudu. See tähendab, et kasutaja saab saata meili nii enda sõpradele, kui ka võõrastele Google+ kasutajatele.

E-posti aadress pole Google+ kontaktidele nähtav seni, kuni kasutaja saadab neile meili, ja kasutaja ei näe nende aadressi seni, kuni nad talle vastavad.

Google üritab üha enam oma teenustega integreerida kaks ja pool aastat vana sotsiaalvõrgustikku Google+. Gmaili meiliteenuse konto tegemisel antakse kasutajale automaatselt ka Google + sotsiaalvõrgustikukonto.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles