Pooled USA parlamendisaadikud on miljonärid

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapitooliumihoone Washingtonis, kus käib koos nii senat kui ka esindajatekoda.
Kapitooliumihoone Washingtonis, kus käib koos nii senat kui ka esindajatekoda. Foto: SCANPIX

Esimest korda USA ajaloos on üle poole kongressi saadikutest miljonärid, kirjutab The New York Times.

Senati ja esindajatekoja 534 liikmest on vähemalt 268 vara netoväärtus (varadest on lahutatud kohustused) üle miljoni dollari. Kongressi liikmete netovara väärtuse mediaan on 2012. aasta seisuga, mille järgi rahvasaadikute viimane varalise seisu deklaratsiooni 2013. aastal esitasid, 1 008 767 dollarit.

Kongressi rikkaim on California osariigist valitud vabariiklasest esindajatekoja liige Darrell Issa, kelle vara väärtus jääb vahemikku 330 ja 598 miljoni dollarit. Suurema osa tema vara väärtusest moodustab talle kuuluv ettevõte, mis valmistab ja turustab sportautode Viper jaoks ärandamisvastaseid seadmeid.

Kõige vaesem on samuti California osariigist valitud vabariiklasest esindajatekoja liige David Valadao, kelle võlakoormus on 12,1 miljonit dollarit, suurem osa millest on võetud ta perele kuuluvale piimafarmile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles