Eesti Meedia pöördus Ekspress Grupi vastu kohtusse

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Eesti Meedia majale, kus asub ka Postimees.
Vaade Eesti Meedia majale, kus asub ka Postimees. Foto: Peeter Langovits.

Eesti Meedia pöördus eile arbitraažikohtu poole nõudega mõista Ekspress Grupilt välja 8,6 miljonit eurot. Nõude aluseks on asjaolu, et  Ekspress Grupp on rikkunud pooltevahelist lepingut ega ole  tähtaegselt tasunud AS Express Post, AS Ajakirjade Kirjastus ja AS SL Õhtuleht aktsiate omandamise eest.

Siduva väljaostuteate kõigi kolme ettevõtte 50 protsenti aktsiate omandamiseks esitas Ekspress Grupp juba oktoobri keskel. Nõude summa koosneb poolte vahel varem kokku lepitud rahvusvaheliste audiitorfirmade määratud ostuhinnast ja lepingu rikkumise eest ette nähtud leppetrahvist.

«Kahjuks ei ilmutanud Ekspress Grupp kohtuvälise lahenduse saavutamiseks  vähimatki konstruktiivsust,» märkis Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik. «Seetõttu ei näinud me oma õiguste kaitseks muud võimalust.»

Detsembri algul andis konkurentsiamet  Ekspress Grupile loa omandada Express Posti, Ajakirjade Kirjastuse ja Õhtulehe aktsiad tingimusel, et need müüakse koheselt edasi Suits Meedia OÜ-le, mille omanikuks on  Janek Veeber. 

Kas Suits Meedia OÜ on tehingu finantseerimisest üldse loobunud või on kolme sõltumatu audiitorfirma poolt määratud hind osutunud liiga kõrgeks, seda ei õnnestunud Postimehel teada saada.

«Meil on raske on öelda, millest on Ekspress Grupil tekkinud raskused,» sõnas Mart Kadastik. «Eesti Meedia on ühisettevõtete aktsiate müügiga heauskselt  juba arvestanud ning vastavalt sellele ka oma strateegilised investeerimisplaanid seadnud. Seepärast loodame, et Ekspress Grupp lõpuks siiski täidab endale võetud kohustused.»

Ekspress Grupi juht Gunnar Kobin ütles vastuseks Eesti Meedia hagile järgmist: «Ega muud valikut ei ole, kui see lugu tuleb kohtus selgeks vaielda.» Kobini sõnul on neil omapoolne hagi Eesti Meedia vastu koostamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles