Arengufond: kõrgete tööjõumaksude ja optsioonide väljastamise keerukusega tuleb tegelema hakata

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengufondi tegevjuht Pirko Konsa
Arengufondi tegevjuht Pirko Konsa Foto: Arengufond

Arengufondi tegevjuht Pirko Konsa leiab, et selleks, et Eesti püsiks lähiaastatel konkurentsis investeeringute kaasamisel alustavatesse ettevõtetesse, tuleks hakata tegelema kõrgete tööjõumaksude ja optsioonide väljastamise keerukuse seotud probleemidega.

Advokaadibüroo Raidla Lejins & Norcus partner Sven Papp kirjutas Postimehes esmaspäevases arvamusartiklis, et 2013. aastal jätkus väliskapitali väljavool Eestist  ning järjest rohkem ja rohkem Eestist pärit alustavaid ettevõtteid on otsustanud viia oma tegevuse üha suureneva bürokraatia, ebakindla maksusüsteemi ning puuduvate otseühenduste tõttu Eestist väljapoole ehk sinna, kus on turud ja investorid.

«Vaadates üldist statistikat ja Arengufondi investeeringute portfelli kuuluvate ettevõtete käitumist, siis kapitali ja töökohtade välja voolamist me küll ei tähelda. Meie hinnangul on möödunud aastal Eestiga seotud alustavatesse ettevõtetesse investeeringud jõudsalt kasvanud. Küll on kriisi tõttu Euroopas tekkinud trend, kus suurettevõtted toovad oma äritegevust rohkem koduriigi juurde tagasi,» ütles Konsa Pappi artiklit kommenteerides.

«Samas Sven Pappi poolt artiklis esile tõstetud probleemid selgelt eksisteerivad. Konkurents investeeringute kaasamisel alustavatesse ettevõtetesse lähiaastatel tiheneb maailmas veelgi. Kõrged tööjõumaksude ja optsioonide väljastamise keerukuse seotud probleemidega mitte tegelemine Eestis oleks kindlasti vastutustundetu,» leidis Arengufondi tegevjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles