Valitsus algatas seadusemuudatuse töötamise registri loomiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömees.
Töömees. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus algatas tänasel istungil seaduseelnõu maksukorralduse seaduse muutmiseks. Eelnõu kohaselt luuakse töötamise register, kus registreeritakse kõikide tööd tegevate inimeste töötamine.

Uue süsteemiga tuleb töötamise andmed edastada enne töö alustamist – praegu on selleks aega 7 kalendripäeva.

Register aitab võidelda ümbrikupalkadega, annab kindlust töötajale ja vähendab riigi ning ettevõtja halduskoormust. Kui praegu peab tööandja esitama andmed töötaja kohta haigekassale ja töötukassale, siis nüüd piisab andmete esitamisest maksu- ja tolliametile.

Maksukorralduse seaduse muutmisega seotud teiste seaduste muutmise seadusega sätestatakse õiguslik alus maksu- ja tolliameti loodavast töötamise registrist sotsiaalministeeriumi valitsemisalas vajalike andmete saamine isikute ravikindlustuskaitse, töötuskindlustuskaitse ja sotsiaalkindlustuskaitse tagamisel ning töötuskindlustus- ja sotsiaalkindlustushüvitiste maksmise õigsuse kontrollimisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles