WHO nahutas ELi India ravimite ärakorjamise eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) teatas täna, et Euroopa Liit ei tohiks patendi kaitsmise eesmärgil ära korjata India päritolu geneerilisi ravimeid, vahendas uudisteagentuur AFP.

“WHO taunib selliseid asju. WHO taunib seda, et selline asi juhtus,” teatas ÜRO terviseorganisatsiooni ravimiprogrammi juht Hendrick Hogerzeil pressikonverentsil.

Euroopa Liidus on nimelt ära korjatud mitu lasti Indias tehtud koopiaravimeid, mis on teel Ladina-Ameerikasse.

Esmakordselt toimus see 2008. aastal, kuid samasuguseid juhtumeid on olnud mitu. WHO sõnul on tegu ebaõige ravimite võltsimise vastase seadusandluse kasutamisega. Koopiaravimid on tekitanud diskussiooni ka Maailma Kaubandusorganisatsioonis (WTO), kus ELi peale on kaevanud nii India kui Brasiilia. Mõlemad riigid väidavad, et arenenud riigid kasutavad väidetavat võitlust võltsravimitega suitsukattena, mille varjus kaitstakse suuri ravimifirmasid ja tõrjutakse eemale seaduslikke koopiaravimeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles