Hollandi rahandusminister rääkis napsitamistest eurogrupi koosolekuil

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroala rahandusministrite eesistuja Jeroen Dijsselbloem.
Euroala rahandusministrite eesistuja Jeroen Dijsselbloem. Foto: AFP / Scanpix

Euroala rahandusministrite nn eurogrupi esimehe, Hollandi rahandusministri Jeroen Dijsselbloemi sõnutsi ei olnud tema eelkäija Jean-Claude Juncker mitte üksnes suur suitsumees, vaid ka napsulembeline inimene.

«Jean-Claude Juncker oli paadunud suitsetaja... ja napsutaja, muuseas,» vahendab Wall Street Journal Dijsselbloemi poolt Hollandi telesaates lausutud sõnu. «Pärast tema lahkumist on atmosfäär muutunud tunduvalt kalvinistlikumaks.»

Mis tõstatab küsimuse: kas Juncker – kuni mulluste valimisteni 18 aastat Luksemburgi peaminister – ja/või mõni teinegi rahandusminister võttis eurokriisi keeristes tähtsaid otsuseid vastu purjus peaga?

Saatejuht otsustas järele pärida.

Küsimus: Kas koosolekutel oli hetki, kus osalejad olid purjus?

Vastus: Ma osalesin koosolekutel ainult kaks kuud enne seda kui Juncker ametist lahkus. Kõik tarbisid [alkoholi] mõõdukalt ... ee, punkt.

Küsimus: Välja arvatud...

Vastus: ... aga ma mõistan, et te soovite jõuda selgusele, kas mõned koosolekul osalejaist ei olnud võimelised korralikult funktsioneerima. Sellist olukorda ma kunagi ei täheldanud.

Junckerile, kes oli just paar nädalat varem teatanud kavatsusest kandideerida Euroopa Komisjoni presidendiks, ei olnud Dijsselbloemi kommentaarid just meeltmööda.

«Mul ei ole probleeme alkoholiga,» ütles Juncker eile. «Ja ma ei kavatse vastata väljaütlemistele mingis Hollandi naljasaates.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles