Veeber Lindaliini saneerimisest: paberil on ilus!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindaliinide kiirlaev Merilin.
Lindaliinide kiirlaev Merilin. Foto: Toomas Huik

Lindaliini ASil on kohustusi 10 miljoni euro eest ja ettevõttele koostatakse saneerimiskava. Ettevõtte tegevjuht Enn Rohula andis eile kohtus saneerimismenetluses võlgnikuvande.

Firma esitas pankroti vältimiseks talveperioodiks saneerimisavalduse. Lindaliini AS ei suutnud kohustusi täita pärast seda, kui plaanis ühe laeva välja vahetada ja uue ­osta, kuid ostuprotsess jäi toppama. Ettevõte pidi vahepeal tegutsema ainult ühe laevaga. «Saime uue laeva osta alles aasta hiljem, aga kogu personal ja kulutused jäid ju peale,» märkis Rohula Äripäevale.

Kohustuste hulk on Rohula hinnangul suurusjärgus 10 miljonit eurot. Kui kõigi osapoolte kokku­lepped on olemas, peaks Rohula hinnangul saneerimiskava käivituma.

Ettevõtte ühe omaniku Janek Veeberi sõnul on plaan paberil ilus. «Numbriliselt Exceli tabelis õnnestub (saneerimine – toim.) kindlasti, see on väga ilus. Aga mis toimub kuni aprillini, kui on vaja need paadid vette ja liinile saada? Sinnamaani tuleb ka elada. Inimfaktor on see kõige keerulisem,» ütles Veeber.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles