Valitsuse plaan näeb ette riigireservide taastamise

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Toomas Huik.

Valitsus kiitis täna heaks riigi järgneva nelja aasta eelarvestrateegia, mille kohaselt jätkab Eesti konservatiivse eelarvepoliitikaga – strateegiaperioodi lõpuks jõuab valitsussektori eelarve ülejääki ning alustatakse reservide taastamist.


Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul täidab Eesti eelarvestrateegia kohaselt jätkusuutlikult kõik Maastrichti kriteeriumid ka eeloleval neljal aastal.

«Majanduskriisi õppetunnid kinnitavad konservatiivse eelarvepoliitika kriitilist tähtsust. Eestil tuleb taastada reserve ning struktuursed reformid ja kulude kokkuhoid peavad jätkuma,» sõnas Ligi.

Riigi eelarvestrateegia perioodi (2011-2014) vältel püsivad riigieelarve tulud stabiilsel tasemel, samas suureneb maksutulude osakaal eelarvetuludes tulenevalt paranevast majanduskeskkonnast.

Olulisi muudatusi võrreldes kehtiva eelarvestrateegiaga riigi kulude tasemes ei kavandata. Strateegia kohaselt jäävad riigi järgneva nelja aasta tegevuskulud senisele tasemele, samas kasvavad investeeringud, sotsiaaltoetuste eelarve ning EL toetuste abil ka tulevast majanduskasvu toetavad eraldised väljapoole riigisektorit. 

Eelarvestrateegia on aluseks 2011. aasta riigieelarve koostamisel. Strateegia järgi ulatuvad investeeringud tuleval aastal üle 14 miljardi krooni, mis on läbi aegade suurim investeeringute maht riigieelarves.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles