Kisel: elekter võib tänavu odavneda

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma Energeetikanõukogu volinik Einari Kisel.
Maailma Energeetikanõukogu volinik Einari Kisel. Foto: Toomas Huik / Postimees

Maailma Energeetikanõukogu voliniku Einari Kiseli sõnul on tõenäoline, et elektrihind tänavu langeb.

«Kui vaadata seda, et meil on väga soe talv ning Norras on väga palju hüdroenergiat ja nüüd tänu Estlink 2-le jõuab ka kogu see elekter Eestisse kohale, siis võib tõesti näha seda, et elektri hinnad on võtnud väga selge langustrendi,» rääkis Kisel täna hommikul «Terevisoonis».

1. aprillist astub Läti avatud elektriturule ning kui kõik läheb plaanipäraselt, siis mõjutab see Kiseli sõnul positiivselt ka Eesti turgu, eriti siis, kui saab valmis ka Leedu ja Rootsi vaheline kaabel.

Toasoojahinnad sõltuvad Kiseli sõnul sellest, milliseid investeeringuid kaugkütteettevõtjad ette võtavad, kuid ka praeguste investeeringute korral hakkaks nende mõju välja paistma alles aasta-kahe pärast.

«Mõistlik toasooja hinnatase oleks kuskil 50 eurot megavatt-tunni eest, sellest kõrgem tase ei ole enam päris mõistlik,» lausus Kisel.

Tema sõnul on ka nafta- ja bensiinihinna osas päris palju positiivseid signaale tekkimas, kuid kui kuskil peaks tekkima pingekolded või rahutused, siis võib see Kiseli hinnangul jällegi hindasid ülespoole viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles