EMT: kõigi meie 3G kasutajate 4G võrku liikumine ei oleks probleem

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT logo.
EMT logo. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

EMT avalike suhete juht Kaja Sepp ütles E24-le, et ettevõtte 4G võrgu jaoks pole kasutajate ja kasutusmahtude lisandumine probleem, kuna võrk on oluliselt võimsam ja kõik 4G jaamad on ühendatud valguskaabliga, mis tagab ülisuure läbilaskevõime mastidevahelises ülekandevõrgus.

Sarnaselt teistele kohalikele mobiilsideoperaatoritele ennustab ka EMT lähitulevikus 4G kasutajate olulist kasvu. Kasutajate ühenduskiirusi see aga häirida ei tohiks.

«EMT 4G võrk suudaks näiteks täna pakkuda stabiilset ja suurt ühenduskiirust kõigile meie mobiilse interneti kasutajatele. Seega hetkel ei oleks mingi probleem, kui igakuine mobiilse interneti kasutusmaht ning kõik 3G kasutajad liiguksid täies ulatuses ja päevapealt 4G võrku,» ütles Sepp.

Eile võitis riigi poolt korraldatud oksjonil 800 MHz kolmanda sagedusloa Tele2 Eesti, lubades esimese poolaasta lõpuks pakkuda 4G andmesideteenust 95 protsendil Eesti territooriumist. Juba eelmisel aastal sagedusload saanud EMT ja Elisa jõudsid sama tähiseni mullu suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles