Riigiportaali eesti.ee matkimine muutus tänasest raskemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiportaal eesti.ee kasutab X-tee andmevahetuskihti.
Riigiportaal eesti.ee kasutab X-tee andmevahetuskihti. Foto: Ekraanitõmmis

Täna allkirjastasid riigi infosüsteemi amet (RIA) ja Eesti interneti sihtasutus riigiportaali eesti.ee internetidomeeni turvalaiendusega DNSSEC. See annab portaali külastajatele kindluse, et kasutajat pole tema teadmata riigiportaali asemel ümber suunatud mõnele muule lehele.

Lähikuudel saavad turvalaienduse ka mitmed teised riigi internetidomeenid, näiteks valitsus.ee ja valimised.ee. RIA pakub DNSSECi juurutamist tasu küsimata oma partneritele: riigiasutustele ja kohalikele omavalitsustele. RIA DNS-teenusest saab lisainfot siit: https://www.ria.ee/vorguteenused.

DNSSEC (Domain Name System Security Extensions ehk domeeninimede süsteemi turvalaiendused) kaitseb internetikasutajaid ja domeeniomanikke, andes kindluse, et kasutajat pole tema teadmata soovitud kodulehe asemel ümber suunatud mõnele muule lehele. Eesti riigiasutuste veebilehtedel ulatuslikke DNS-probleeme seni esinenud
pole, ent DNSSECi juurutamine aitab neid tulevikus ennetada.

DNSSEC turvalaienduse kasutuselevõttu korraldab Eesti Interneti SA, kes on loonud vajaliku regulatsiooni ja taristu. Domeeniregistreerijatele vahendavad DNSSEC turvalaienduse teenust registripidajad ehk domeeni registreerimise
teenuse pakkujad. Oma domeenil DNSSEC teenuse rakendamiseks vajalik informatsioon on leitav sihtasutuse kodulehelt www.internet.ee/dnssec.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles