TÜ teadlased sõlmivad koostöölepingu Euroopa juhtiva ehitusvahtude tootjaga

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehituskeemia valdkond liigub energiasäästlikkuse suunas.
Ehituskeemia valdkond liigub energiasäästlikkuse suunas. Foto: OÜ Krimelte

Homme allkirjastavad Tartu ülikooli rektor professor Volli Kalm ja Krimelte tegevdirektor Alar Salum lepingu, mille eesmärgiks on tõhustada vastastikust koostööd polümeeride keemia valdkonna teadus- ja arendustegevuses, sealhulgas uutel tehnoloogiatel põhinevate toodete arendamises, teatab ülikool.

«Ehituskeemia valdkond on viimase aastakümnega palju muutunud – tarbijate nõudmised toodete kvaliteedile ja energiasäästlikkuse teadlikus on tunduvalt kasvanud,» rääkis Krimelte tegevdirektor Alar Salum. Ta lisas, et kuna antud trend jätkub ka järgnevatel aastatel, on Krimelte tootearenduse märksõnadeks keskkonna- ja energiasäästlikus ning innovaatilisus. «Tahame olla jätkuvalt turuliidrid innovaatiliste toodete väljatöötamisel ning oleme veendunud, et koostöö Tartu ülikooli teadlastega aitab sellele kaasa,» rõhutas Salum.

Ka TÜ ettevõtlussuhete talituse juhataja Alar Tõru rõõmustas, et Krimelte OÜ ja Tartu ülikooli vastastikusel usaldusel baseeruv partnerlus on pakkunud arenguvõimalusi nii juhtivale uurimisrühmale kui ka huvitavaid väljakutseid mitmetele teistele TÜ teadlastele. «Krimeltele partneriks olevad TÜ teadlased ei ole koostöö juures rõhutanud mitte ainult polümeeride keemia kui valdkonna tähtsust, vaid ka seotust ja analoogiaid näiliselt erinevate distsipliinide vahel. Samuti ei saa alahinnata kõnealuse koostöö mõju ülikoolis antava keemia- ja füüsikahariduse kvaliteedile,» rääkis Tõru.

TÜ ja Krimelte vaheline koostööleping näeb ette kahepoolset aktiivset kommunikatsiooni ülikooli teadlaste ja Krimelte arendajate vahel. Krimelte informeerib ülikooli tööstusharu uutest rakenduslikest suundadest ja lahendamist vajavatest tehnoloogilistest probleemidest. Lähtuvalt probleemipüstitusest viib ülikool läbi Krimelte poolt kasutatava tooraine ja materjalide ning valmistoodete uuringuid. Näiteks arendatakse üheskoos täiteainete pinna keemilist modifitseerimist, saavutamaks paremaid reoloogilisi omadusi.

Ühise teadus-arenduskoostöö tulemusel saab osapoolte kokkuleppel Krimeltest ka üliõpilaste õppepraktika või kraadiõppe baas.

Krimelte on Eesti kapitalil põhinev rahvusvaheliselt tunnustatud Euroopa juhtiv ehitusvahtude ja hermeetikute tootja, mille pidevalt laienev ekspordigeograafia hõlmab täna ligi 50 riiki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles