Salapärane Vene ettevõtja ostab Eestis ärikinnisvara kokku

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bobrovile kuulub ka Pärnu Mai Selveri kinnistu.
Bobrovile kuulub ka Pärnu Mai Selveri kinnistu. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rahakatele Vene ärimeestele keskendunud OÜ Capital Mill pakub investoritele diskreetsust ning seetõttu pole tihti avalikkusele näha, kelle raha on kinnisvaraostude taga. Ühe ärivaidluse tõttu on nüüd välja tulnud Küprose firma taha peitunud ja üle Eesti mitu kaubanduskeskuse kinnistut omandanud Peterburi ettevõtja Vladislav Bobrovi nimi, kirjutab Äripäev.

Rikas ärimees, ütlevad Bobrovi kohta paar teda tundvat kohalikku ettevõtjat. Väidetavalt tegeleb Bobrov Peterburis kinnisvara- ja valuutavahetusäridega ning nagu paljud Venemaa jõukad, hoiab ka tema avalikkuse ees madalat profiili ja peidab varandust offshore-firmade abil. Venemaal on selleks lihtne põhjus, sest raha lõhna tundes tekivad kohe huvilised all- ja pealilmast, kes kõik üritavad varandusest oma osa haugata.

Eesti ärikinnisvarasse on Bobroviga seotud firmad 2012. aasta lõpu seisuga investeerinud üle 10 miljoni euro. Nii kuuluvad talle Pärnu Mai Selveri, Tabasalu Rimi, Tartu Jõe Keskuse ning Haapsalu külje all oleva Rannarootsi Keskuse kinnistu. Lisaks on tal Tallinnas Koidu tänav 44 valminud kortermaja. Tallinnas on arendamisel veel kinnistud Laeva 2 ning Pärnu mnt 158g ja 158f. Sel aastal on lisandunud OÜ Mehhatroonikum kaudu hoonestusõigus Tallinnas Teaduspargi 8 kinnistule.

Varem eraisikuna Eestis firmasid omanud Bobrov on tõenäoliselt praeguseks peitunud Küprose firma Roleston Enterprises Ltd. varju ning arvatavasti seepärast mängibki mängu, et tema ei tea midagi. 2010. aastal liikus samale Küprose firmale nominaalhinnaga mitu Bobrovi nimel olnud ettevõtte osa.

Igor Mölder, kes on Roleston Enterprises Ltd. Eesti tütarfirma Rolestone Investeeringud OÜ juhatuse liige, ja tema äripartner Capital Millis Marko Kull vastavad muigelsui küsimustele Bobrovi kohta, et nemad ei tea samuti mitte midagi. Võime rääkida projektidest, aga investoritest me ei räägi, lausuvad nad. «Meie suurim vara on usaldus ning seetõttu ei saa me teatud teemasid kommenteerida. Meil on investoritega kokkulepped, mida ja kui palju nad on nõus avalikustama,» selgitab Mölder.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles