Eesti Energia: elektriturg toimib suurepäraselt

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Rink
Margus Rink Foto: Liis Treimann

Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink kirjutab ettevõtte blogis, et kuigi uued tulijad üritavad turu toimivuse mõõdupuuna kasutada elektrimüüja vahetajate hulka, on kliendi vaatenurgast olulised hoopis teised kriteeriumid.

«Kliendi jaoks tähendab turu toimimine seda, et kaupa on saada ning et turukonkurents annab seda kaupa igal ajahetkel parima võimaliku hinnaga. Ning nii vaadates – ja kuidas üldse teisiti, kui mitte kliendi vaatest – toimib elektriturg suurepäraselt, » kirjutab Rink.

Selle põhjal, et pärast esimest vabaturuaastat otsustas oma lepingut Eesti energiaga pikendada ligi 97 protsenti klientidest, ei saa Rinki hinnangul väita, et turg ei toimi.

Rink kirjutab, et kliendid ei vaheta elektrimüüjat niisama vahetamise pärast, vaid ikka siis, kui sel on mõtet, näiteks kui tekib rahaline sääst.

Samas märgib Rink, et elektriturg ei ole kindlasti valmis ning esimesed 12 kuud elektriturgu ei ole kindlasti mitte see, mida näeb siin viie aasta pärast ning mitmed võimalused on klientidele alles avanemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles