Pevkur: karistused finantssektori väärteo eest tõusevad 400 000 euroni

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Toomas Huik

Justiitsminister Hanno Pevkur ütles, et on nõus, et finantssektoris toimepandud väärtegude eest hetkel ette nähtud karistuste määrad ei ole piisavad, aga valitsus on juba heaks kiitnud uue maksimaalse karistusena väärteo eest juriidilisele isikule kehtiva 32 000 euro asemel 400 000 eurot.

Pevkuri sõnul on justiitsministeerium korraldanud lõppenud aastal karistusõiguse revisjoni raames mitu kohtumist kõigi asjaosalistega – finantsinspektsiooni, rahandusministeeriumi, pangaliidu, fondihaldurite liidu ja teistega.

«Nii nende kohtumiste kui täiendavate analüüside tulemusena oleme arusaamisel, et lisaks karistuste rohkem kui kümnekordsele kasvule tuleb nii finants- kui konkurentsirikkumisi puudutava õigusruumiga edasi tegeleda,» ütles minister.

«Karistamise eesmärgiks peab olema kohane ja mõjus reaktsioon toime pandud teole ning isikute mõjutamine tulevikus sarnaseid tegusid toime mitte panema,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles