HTC jõudis kõrvaklapiäri müügi abil napilt kasumisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HTC One Max
HTC One Max Foto: HTC

Taiwani elektroonikatootja HTC teatas 10 miljoni dollari suurusest neljanda kvartali kasumist, millega jäädi tunduvalt alla analüütikute varasematele prognoosidele, kirjutab Reuters.

Thomson Reutersi analüütikud olid ettevõttele pakkunud keskmiselt 24,3 miljoni dollari suurust kvartalikasumit. Eelmise aasta kolmandas kvartalis oli HTC 99,9 miljoni dollari suuruses kahjumis, samas kui 2012. aasta neljandas kvartalis oli ettevõte 34 miljoni dollariga plusspoolel.

Lõppenud kvartalis aitas ettevõttel kasumisse jõuda Beats Electronics LLC osaluse müük, millega teeniti 85 miljonit dollarit ühekordset maksueelset kasumit.

HTC on viimase kahe aastaga kaotanud pea kolm neljandikku oma turuväärtusest, hetkel on selleks ümmarguselt 4 miljardit dollarit.

Kuigi HTC eelmise aasta kevadel esitletud nutitelefonide lipulaev One võeti sektori analüütikute ja tarbijate poolt positiivselt vastu, kahanes HTC globaalne turuosa uuringufirma Gartner hinnangul kolmanda kvartali lõpuks 2,2 protsendini.  Kaks aastat varem oli selleks 10,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles