Malmstein: finantssektoris on trahvid naeruväärsed

Andrus Karnau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finantsinspektsiooni juht Raul Malmstein.
Finantsinspektsiooni juht Raul Malmstein. Foto: Liis Treimann

Ametist lahkuva finantsinspektsiooni peadirektori Raul Malmsteini sõnul on praegused trahvimäärad finantsinstitutsioonidele kommiraha, samas pole justiitsministeerium soostunud neid kahju suurusega siduma.

«Meie karistusmäärad on Euroopa kõige madalamad. Finantsinspektsioon ei ole kahjuks suutnud veenda justiitsministeeriumi, et finantssektoris võiks karistusmäärad olla kõrgemad ja seotud kahju suurusega. Praegu on trahvid naeruväärsed, panga suurim võimalik karistusmäär on 32 000 eurot. Finantsinstitutsioonile on see kommiraha,» ütles Malmstein, kelle sõnul oli suure kriisi ajal SEB-l ja Swedbankil finantsinspektsiooni survel investoritele hüvitatud rohkem kui 20 miljonit eurot pankurite vigade eest piisav karistus.

Alates 2005. aastast ametis olnud finantsinspektsiooni peadirektor Raul Malmstein kolmandaks ametiajaks enam ei kandideerinud ning tema asemele asub 16. jaanuarist Kilvar Kessler.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles