USA-s müüdi marihuaanat esimesel müügipäeval miljoni dollari eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed ootavad järjekorras, et osta esimestena legaalselt marihuaanat Botana Care poest Colorados.
Inimesed ootavad järjekorras, et osta esimestena legaalselt marihuaanat Botana Care poest Colorados. Foto: Reuters / Scanpix

Marihuaanapoed teenisid meditsiinilise marihuaana müügipäevadega võrreldes rekordtulu kolmapäeval, kui Colorado avas esimese USA osariigina tavalise marihuaana müügituru. Marihuaanapoodide omanikud üle kogu Colorado usuvad, et teenisid kokku üle miljoni dollari, kirjutab Colorado uudistelehekülg 9 News.

Kogu maailm jälgis, kui Colorado avas tänapäeva maailma esimese täiesti legaalse marihuaanatööstuse. See tähendab, et marihuaana ostmiseks pole vaja arstitõendit, nagu see oli siiani meditsiinilise marihuaana puhul ning marihuaana tootmine on reguleeritud. Näiteks Hollandis on marihuaanatootmine reguleerimata ning Urugai on marihuaana küll legaliseerinud, kuid pole veel täielikku süsteemi loonud.

Colorado peamise marihuaanaregulaatori ja maksuameti juhi Barbara Brohli sõnul on kõik läinud üpris sujuvalt, kuid lisaks legaliseerimise üle rõõmustajatele leidus ka häälekaid kriitikuid. Ei tasu unustada, et 35 protsenti Colorado elanikkonnast hääletas legaliseerimise vastu.

Colorado elanikud peavad marihuaana ostmiseks olema vähemalt 21-aastased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles