Suured naftafirmad huvituvad Eesti firma jälgimislahendusest

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Militaar- ning turvasektori tarbeks jälgimislahendusi ja sensorvõrgustikke valmistav Eesti firma Defendec loodab oma lahendustele turgu leida nii välisriikide piirivalveametite kui ka naftakompaniide seast.


Defendeci juhi Jaanus Tamme sõnul on ettevõte enda lahendusi möödunud kuudel aktiivselt tutvustanud SRÜ, Balkani, Lähis-Ida ning Euroopa Liidu riikides. Hiljuti käidi oma toodetele turgu uurimas USA tehnoloogiamekas Silicon Valleys.

«Oleme viimasel ajal läbi viinud kümneid testkasutusi näiteks Soomes ja Ukrainas. Müügiprotsess on pikk ning suurtest võitudest on veel vara rääkida, kuid töö käib selle nimel,» ütles Tamm

Samas tõdes ta, et ettevõtte jälgimislahenduste vastu on huvi üles näidanud näiteks suured naftafirmad, et turvata oma maismaa õlitorusid ja pumbajaamu.

Samas seisab Defendecil 25. mail Varssavis ees piirivalvurite päev, kus ettevõte demonstreerib kõigile Euroopa piirivalvuritele innovaatilist sissetungijate avastamise süsteemi, mis on välja arendatud koostöös Eesti piirivalveametiga.

«Juunikuus oleme Eesti Kaitsetööstuse Liiduga Eurosatory 2010 messil, kus tutvustame meie rakendust maailma erinevate riikide piiri- ja riigikaitse esindajatele,» lisas Tamm.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles