IKT-sektoris oli uste avamise aasta

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tieto Eesti üksuse juht Anneli Heinsoo.
Tieto Eesti üksuse juht Anneli Heinsoo. Foto: Toomas Huik

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) president ning Tieto Eesti juht Anneli Heinsoo leiab, et Eesti ettevõtted võiks luua lisaväärtust oma töötajate e-kirjaoskuse kasutamise abil.

Millised olid tagasi vaadates 2013. aasta olulisimad sündmused Eesti IKT-sektoris?

Logistikafirma Kühne+­Nagel tulek on kindlasti hea näide, nende eesmärk on siin üle saja inimese tööle võtta. Oluline on ka Nortali suur töö ekspordi arendamisel, mis hetkel küll veel arvudes ei kajastu, kuid mis avas palju uksi.

Ma ütlekski, et tegu on olnud uste avamise aastaga. Oleme aru saanud, et teatud eesmärkide saavutamiseks on midagi puudu, ja nüüd tegelemegi nende asjadega – haridus, tööjõud jne.

Telekomisektoris oli oluline kindlasti ka 4G-le üleminek, Eesti on uuringute järgi Singapuri ja Lõuna-Korea järel 4G-kattuvuselt maailmas kolmandal kohal.

Kui rääkida üldistest arvudest, siis eelmisel aastal (2012) oli IKT-sektori käibeks umbes 3,3 miljardit eurot, sellel aastal (2013) tahame jõuda juba üle kolme ja poole miljardi euro piiri. Tendents on see, et 2010–2011 oli IKT-sektoris kiire kasv, nüüd on toimunud mõningane stabiliseerumine.

Oma sektori sees on näha müügitulu kasvu ka edaspidi, kasumid on aga suurenenud tööjõu- ja ekspordikulude tõttu kahanemas. See on aga täiesti normaalne – kui sa ei investeeri ja ei tee neid kulutusi, tekib paigalseis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles