Harju Elekter jätkab Eesti Suusaliidu sponsoreerimist

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatamine
Suusatamine Foto: Reuters / Scanpix

AS Harju Elekter paneb ka eeloleval hooajal õla alla kahevõistluse ja suusahüpete noortekoondisele Harju Elekter Team ning toetab murdmaasuusatamise rahvuskoondise liikmeid Kein Einastet ja Algo Kärpi.

Eesti Suusaliidu kahevõistluse ja suusahüpete ala juhatajale Roomet Pikkorile teeb heameelt Harju Elektri otsus toetada just noortekoondist, mis annab kindlustunde meie kahevõistluse ja suusahüpete järelkasvu osas.

«Kuna koostööleping on allkirjastatud 2014. aastani, siis saame noortega lähiaastatel tugevat tööd teha ning loodetavasti jõuab keegi neist ka 2014.aasta Šotsi Taliolümpiamängudele,» ütles Pikkor ja lisas, et eeloleva hooaja kõige olulisemaks võistluseks on noortekoondisele kindlasti kodused, jaanuaris Otepääl toimuvad juunioride ja U23 maailma meistrivõistlused.

Kahevõistluse ja suusahüpete noortekoondis/Harju Elekter Team koondab endas kuni kümme sportlast vanuses 12 – 17 eluaastat.

Suusaliidu spordidirektor Raul Olle sõnul on Harju Elektri toetus murdmaasuusatamisele väga oluline, sest Kein Einaste ja Algo Kärbi näol on tegemist noorte ja perspektiivikate sportlasega, kes näitavad sihikindlust ning visadust jõudmaks suusamaailma tippu.

«Kindlasti aitab Harju Elektri toetus kaasa mõlema mehe tulevikuplaanide elluviimisel» lisas Olle.

Harju Elektri toetus Eesti Suusaliidule sai alguse 90-ndatel, kui toetati kahevõistleja Ilmar Aluveed.  

Läbi aastate on toetatud nii kahevõistlejaid kui ka murdmaasuusatajaid. Alates 2008/2009 hooajast kannab kahevõistlejate ja suusahüppajate järelkasvu koondav noortekoondis nime Harju Elekter Team.

AS Harju Elekter on juhtiv elektriseadmete ja -materjalide tootja Baltimaades.

Harju Elektri Gruppi kuuluvad elektriseadmete valmistajatehased Eestis, Soomes ja Leedus: AS Harju Elekter Elektrotehnika (100 protsenti), Satmatic Oy (100 protsenti) ja Rifas UAB (51 protsenti), samuti telekommunikatsioonitoodete valmistaja AS Eltek (100 protsenti) ning sidusettevõte AS Draka Keila Cables (34 protsenti).

Harju Elektril on ka finantsinvesteeringud Läti elektriseadmete müügifirmas SIA Energokomplekss (14 protsenti) ja Soome börsiettevõttes PKC Group Oyj (kaheksa protsenti).

Eesti Suusaliit on suusaspordi erinevaid alasid - murdmaasuusatamine, suusahüpped, kahevõistlus, mäesuusatamine, lumelaud ja freestyle - viljelevate ja arendavate juriidiliste isikute vabatahtlik mittetulunduslik liit.

Eesti Suusaliit on Tallinnas asuv eraõiguslik juriidiline isik (MTÜ), kes koordineerib kogu suusaspordialast tegevust Eesti Vabariigis ja on Eesti suusaspordi kõrgeimaks esindusorganiks Eesti Vabariigis ning rahvusvahelistes organisatsioonides.

Eesti Suusaliit on 28. novembril 1921 a. asutatud Eesti Talvespordi Liidu õigusjärglane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles