Kaubamärgid loodavad jalgpalli MMil skoorida

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Powerade'i spordijook on Jalgpalli MM-i ametlik toetaja.
Powerade'i spordijook on Jalgpalli MM-i ametlik toetaja. Foto: Coca-Cola Company

Suured ja tuntud brändid tulevad MMi eel välja reklaamikampaaniatega, mis on seotud jalgpalliaasta tippsündmusega, ning paljud neist loodavad, et seeläbi saavad nad klientidega luua unikaalse sideme.

Coca-Cola on MMi ametlik partner olnud aastast 1978 ja ettevõtte turundusdirektor Joe Tripodi sõnul on ka tänavune võistlus kaubamärgi jaoks peamine kampaania, kirjutas Warc.

«Jalgpall on maailma suurim spordiala. Kui otsida maailmast kirglikumat asja, siis sellest suuremat pole,» ütles Tripodi.

«Me ei tee seda armastusest jalgpalli vastu, vaid seepärast, et jalgpall on meie arvates parim masin, mille kaudu on võimalik oma toodet müüa, ehitada oma kaubamärki ja luua tarbijaga emotsionaalset sidet»

Ettevõte sidus oma MMi tarbeks tehtud globaalse reklaamikampaania ekstravagantse värava tähistamise ümber. Kampaania mõtles algselt välja Argentina agentuur Santo.

Coca-Cola tutvustas ideed ka 13 teisele agentuurile, kes siis lõid koos reklaami ja ühise kontseptsiooni.

Lisaks kirjutas joogitootja alla ka lepingule Youtube’iga, kes näitab reklaami 120 riigis, kus siis inimesed saavad hääletada parima reklaami poolt ja üles laadida ka enda omi videosid värava löömise tähistamisest.

Visa kohandas oma «Go» platvormi, mis algselt loodi 2008. aasta OMi tarbeks, et reklaamida oma jalgpalli MMi sponsorlust.

«Go Fans» kampaania tarbeks loodud print-, tele- ja välireklaamid on nähtavad 90 riigis asuvas rohkem kui 500 finantsasutuses.

Krediitkaartide tootja lõi ekstra lehe ka Facebookis, kus palub kasutajatel üles laadida lemmikmeeskonnale kaasaelamist. Auhinnaks on Visa pannud reisi 2014. aasta Brasiilias toimuvale jalgpalli MM-ile.

«Jalgpallifännid suhtuvad FIFA Maailmakarika võstlusesse ja oma lemmikmeeskondadesse ikka väga kirglikult ning sotsiaalmeedia võimaldab neil oma arvamust avaldada ning sõpradega ühenduses olla,» ütles Visa turundusdirektor Antonio Lucio.

McDonalds korraldas samuti jalgpalli MMi raames võistluse, kus loosis laste vahel välja võimaluse saata jalgpallur mänguplatsile. Lisaks sellele andis burgeritootja Aafrika naistele võimaluse osaleda vahetult enne mänge toimuvatel tantsuetendustel.

Need näited on osa sellest, kuidas kiirtoidukett ühendab globaalseid kampaaniaid lokaalsete programmidega.

Kuigi Nike ei ole jalgpalli MMi ametlik sponsor, on nende puhul tegemist ühe ettevõttega, kes kombib oma reklaamidega sealseid võimalusi.

Uus «Kirjuta tulevik» kampaania näitab, kuidas Nike’i tooted saavad noortel jalgpalluritel aidata oma tulemusi parandada.

Spordirõivaste tootja on samuti selle tarbeks loonud eraldi lehed Facebooki ja Twitterisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles