Perens: olen valmis üllatusteks

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Perens
Priit Perens Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Swedbanki juhatuse esimees Priit Perens ütles, et majanduses võib järgmine aasta pakkuda üllatusi nii kohalikul kui globaalsel tasandil.

«Üsna kummaline tundub olukord, kus aktsiaturud opereerivad seninägematutel tasemetel, samal ajal on majanduse reaalkasv väga madal ning inflatsioon pea olematu. Eesti ühe protsendi kandis reaalkasv versus 6 protsenti majanduse nominaalkasvu kombinatsioonis tarbijahinnaindeksiga tasemel 2,9 protsenti  on samasugune anomaalia,» põhjendas pangajuht oma ootusi.

Tuleva aasta märksõnadeks on Perensi sõnul nii pangandussektori kui ka Swedbanki jaoks kindlasti regulatsioonid ja sellest tulenevalt jätkuv surve kuludele. Finantsinspektsioon ja keskpank kuulutasid äsja välja riigihanked Eesti suuremate pankade vara auditeerijate leidmiseks. Varade hindamine peab läbi saama tuleva aasta jooksul ning üle-euroopaline pangandusjärelevalve alustama tööd novembrikuus 2014.

«Kuivõrd nii varade hindamise protsessiga kui järgneva tsentraliseeritud järelevalvega seotud kulud on endiselt üsna ennustamatud, oleme endiselt valmis kulude oluliseks kasvuks,» selgitas Perens. «Ka muud, väiksemad lisanduvad regulatsioonid toovad kaasa kulutusi muutuste elluviimiseks järelevalve süsteemides või e-kanalites,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles