Tallinna börsi juht: vaid ühel päeval kauplemine vähendaks huvi börsi vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börsi juht Rauno Klettenberg.
Tallinna börsi juht Rauno Klettenberg. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna börsi juht Rauno Klettenberg ütles kommenteerides investor Stefan Anderssoni ideed üks päev lahti olevast Tallinna börsist, et see vähendaks huvi börsi vastu.

Klettenbergi sõnul võib oletada, et koondades muidu nädala peale laiali jaotuvad tehingud ühele päevale, võib oletada, et sel konkreetsel päeval on statistiliselt tehingute maht ja käive suurem kui üksikul kauplemispäeval praegu.

«Samas on väga suur tõenäosus, et summa summarum väheneks kogu tehingute arv ja käive, sest hoides börsi lahti vaid ühel päeval, riskime me tegelikult huvi kahanemisega börsi vastu, tehingute ja käibe kogumahu langusega ning väärtpaberi hinnad ei kajastaks enam vahetult turul toimuvat. Rääkimata negatiivsest mõjust Eesti niigi haprale investorkonnale,» selgitas Klettenberg.

Samuti ei mõjuks tema sõnul taolise idee elluviimine hästi kohaliku ja Balti regionaalse väärtpaberi- ega kapitalituru arengule.

«Lõppude lõpuks on börs ikkagi kauplemiskeskkond, loodud võimaldama investoril või kauplejal müüa ja osta soovitud aktsiaid ajal, mil ta seda teha tahab. Iga(töö)päevane müügi- ja ostuvõimalus on üldplaanis kindlasti kasuks nii börsiettevõtetele kui ka investoritele,» ütles Klettenberg.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles