Van Rompuy: Euroopa majandus elavneb 2014. aastal

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Herman Van Rompuy.
Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Herman Van Rompuy. Foto: SIPA / SCANPIX

Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Herman Van Rompuy ennustab Euroopa majanduse aktiivsuse kasvu 2014. aastal. Tema sõnul näitavad isegi raskustes olevad euroala riigid, nagu Hispaania ja Kreeka, positiivse kasvu märke, kirjutab EUbusiness.

Van Rompuy ütles, et kui 2013 oli Euroopa Liidu liikmesriikide jaoks kriisist ülesaamise aasta, siis 2014 saab olema elavnemise aasta, kuigi seda ei saa veel öelda jätkuvalt viletsa töötuse määra järgi. Tema sõnade kohaselt vajab töökohtade loomine rohkem aega.

«Eurotsoonis liiguvad kõik peale Sloveenia ja Küprose positiivse majanduskasvu poole», lisas ta, viidates 17 riigile, kelle valuutaks on euro.

Ta tõrjus kartusi, nagu tõuseksid maikuus Euroopa Parlamendi valimistel teravalt esiplaanile euroskeptilised populistlikud erakonnad. «Euroskeptitsism on pidevalt olemas,» lausus ta, viidates Prantsusmaa endise paremäärmusliku juhi Jean-Marie Le Peni pikaaegsele populaarsusele.

«Olen veendunud, et valdav enamus Euroopa rahvastikust on Euroopa Liidu poolt, isegi kui eurovastased erakonnad moodustavad tugeva vähemuse,» ütles Van Rompuy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles