Linn keeldub Täpiku tee hiigelhoonet seadustamast

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täpiku tee 2 hiigelvilla mullu veebruaris.
Täpiku tee 2 hiigelvilla mullu veebruaris. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil Täpiku tn 2 kinnistu detailplaneeringu vastu võtmata jätta.


«Tegemist on aastaid pinnuks silmas olnud probleemiga – Pirita eramukrundile, tagasihoidlike naabermajade kõrvale kerkinud hiiglasliku eramuga. Kinnistul tuleb taastada detailplaneeringule ja ehitusloale vastav olukord, mis tähendab hoone osalist lammutamist - hoonemahu lubatavuse piiridesse viimist,» ütles abilinnapea Taavi Aas.

Aasa sõnul ei vasta kinnistule ehitatud hoone kehtivale detailplaneeringule ega ehitusloale ning kinnistu omanik ei ole korduvatele ettekirjutustele vaatamata hoone mahtu ja kõrgust vähendatud.

Olukorra lahendamiseks algatati Täpiku tee 2 detailplaneering, et olemasoleva ehitusmahu piirkonda sobivust analüüsida ning juhul, kui see osutub põhjendatuks, kehtivat detailplaneeringut muuta. Analüüs näitas, et detailplaneeringu muutmine ei ole põhjendatud ning omanikul tuleb hoone viia kooskõlla linna kehtestatud nõuetega, vahendas Raepress.

Ametnikud on Pirita linnaossa, Täpiku teele rajatud hiigelvilla vastu võidelnud alates 2000. aastast. Väidetavalt olevat kõik Lepiku-Täpiku piirkonna 13 elamut ehitatud seadusi eirates. Kuna enamik hooneid vastas detailplaneeringule, läks nende tagantjärele seadustamine libedalt. Tõrked tekkisid vaid Peterburis elava usbekist ärimehe hiigelvilla projekti ja ehitusloa kinnitamisel.

Mõni aasta tagasi vahetas hiigelvilla omanikku ning uus omanik pidas samuti visa võitlust monstrummaja säilitamise nimel. Linnavalitsuse homne otsus kohustab omanikku hoone gabariite vähendama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles