Eesti Energia kavatseb juulist alustada Auvere elektrijaama testi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Juhan Parts pani Auvere elektri­jaamale nurgakivi.
Majandusminister Juhan Parts pani Auvere elektri­jaamale nurgakivi. Foto: Liis Treimann

Alstomi poolt Vaivara valda ehitatav Eesti Energia Auvere elektrijaama esimene energiaplokk valmib 2015. aastal, kuid põlevkiviõli põletamisega alustatakse praeguste plaanide kohaselt juba tuleva aasta juulis.

Augustis hakatakse põletama põlevkivi ning esimene sünkroniseerimine toimub septembris. Vastuvõtukatsetuste lõpptähtaeg on 2015. aasta novembris, selgub Auvere elektrijaama keskkonnakompleksloa taotlusest.

Eesti Energia Kaevandused AS on Eesti Elektrijaamast, Auvere Elektrijaamast ja Õlitööstusest koosneva energiakompleksi kütusega varustamiseks rajanud kuni miljon tonni mahutavusega ühendlao Narva karjäärist ja osaliselt Estonia kaevandusest kohaletoimetatud põlevkivi ladustamiseks ja suunamiseks vastuvõtupunkritesse.

Uus elektrijaam moodustab koos uue õlitehasega kaasaegse energiakompleksi, kus ühiskasutuses saavad olema nii põlevkiviladu kui kütuse etteandesüsteem ja tuhakäitlus.

Elektrijaamas asub tööle kuni 60 töötajat.

Elektrijaama esimese energiaploki valmimistähtaeg on 2015. aasta lõpus, teise ploki rajamine otsustatakse hiljemalt 14. märtsiks. Kahe energiaplokiga uue elektrijaama maksumus on ligi 950 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles