Pangaröövide arv on drastiliselt langenud

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangaröövel. Pilt on illustratiivne
Pangaröövel. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Briti Pankurite Ühingu (BBA) andmetel on röövide arv Suurbritannia peatänavate pangakontorites langenud 847-lt röövilt 1992. aastal 66 röövini 2011. aastal ehk viimaste aastatega on pangaröövid 90 protsenti vähenenud, kirjutab The Telegraph.

Kiire languse põhjuseks peetakse paremaid töötajate koolitusi, turvakaamerate arvu suurenemist ning vähem kui sekundiga alla langevaid aknakatteid.

«Pangad näevad selle nimel kõvasti vaeva, et relvastatud röövid jääks vaid teledraamade pärusmaaks,» ütles BBA tegevdirektor Anthony Browne. «Röövi keskele sattumine on töötaja jaoks kohutav katsumus, mis võib aastakümneteks sügava jälje jätta. Väga hea on näha, et selliste kuritegude arv on viimastel aastatel niivõrd järsult langenud,» lisas ta. BBA sõnul hoitakse harukontorites nüüd vähem sularaha ning kasutatakse viitsüsteemiga seife.

Viimase aja üks suurejoonelisemaid rööve toimus 2004. aastal, kui relvastatud sissetungijad varastasid Belfastis pangast 26,5 miljonit naela, ähvardades kaht meest ja nende peresid relvaga. Juhtum on siiani lahendamata.

Röövid ei lähe aga alati plaanipäraselt. Ühe mehe paari aasta tagune üritus röövida elamuhoiupanka läks luhta, kui kassiir aktiveeris suure kiirusega aknakatted. Mees uskus, et on pangakontoris lõksus ning üritas end läbi katete välja rammida. Kuid tema kehva katsetuse muutis veel hullemaks kontorisse sisse jalutanud pensionär, kes näitas, et välja saamiseks oleks saanud lihtsalt ukse avada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles