Peapiiskop Põder: Eesti ühiskond peaks muutuma lapsekesksemaks

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK peapiiskop Andres Põder.
EELK peapiiskop Andres Põder. Foto: Peeter Langovits

Täpselt 25 aastat tagasi tegi ETV esimese teleülekande jõuluõhtu jumalateenistuselt Toomkirikust ning sealt oli otseülekanne ka täna, peapiiskop Andres Põder tõdes, et selle ajaga palju muutunud, samas on probleeme, millest räägiti siis ja räägitakse ka täna - see on vaesus ning vaesust kannatavad lastega pered.

Peapiiskop soovis, et meie ühiskond muutuks lapsekesksemaks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Et ei oleks vaja rääkida vaestest, nälgivatest lastest, depressioonis lastest, elutahteta lastest, et meie ühiskond oleks perekesksem, kus oleksid nii armastav ema kui armastav isa, et me oskaksime luua kogukonda, kus me ka väikestes maakohtades, külades võiksime end hästi tunda,» ütles peapiiskop.

Ta tõdes, et arvud näitavad ka seda, et huvi kristliku laste- ja noortetöö vastu on kasvanud  viimase kümne aasta suurimaks, ridamisi on avatud kristlikke erakoole ning vastuvõtt Usuteaduse Instituuti kujunes väga populaarseks.

Kirikute Nõukogu jõululäkituses on öeldud, et inimene, kes võtab aega abivajaja toetamiseks, on seesmiselt rikas, jõuluaeg aga on saanud liiga sageli tarbimise sünonüümiks, seda aega aga on võimalik muuta rõõmuajaks neile, kes vajavad abi ja tuge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles