Putin: majandusliit Valgevene ja Kasahstaniga käivitub 2015. aastal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin rõhutas teisipäeval, et kõik on valmis Valgevene ja Kasahstaniga majandusliidu käivitamiseks 2015. aastal.

Putin ütles pärast kõnelusi Kasahstani presidendi Nursultan Nazarbajevi ja Valgevene riigipea Aleksandr Lukašenkoga, et niinimetatud Euraasia Majandusliit muutub kõigi osalejate jaoks uueks kasvuallikaks.

Uus liit vahetab välja Euraasia Tolliliidu, mille Venemaa moodustas Kasahstani ja Valgevenega, lootes luua uue kaubandusrivaali 28-liikmelisele Euroopa Liidule.

«Troika (Venemaa, Kasahstani ja Valgevene) valitsuste esindajad on koostanud Euraasia Majandusliidu kokkuleppe institutsionaalse osa mustandi,» ütles Putin. «See dokument määratleb rahvusvahelise õigusliku staatuse, organisatsioonilise raamistiku, eesmärgid ja mehhanismid, kuidas liit hakkab toimima alates 2015. aasta 1. jaanuarist.»

Venemaa on avaldanud tugevat survet ka Ukrainale, et see liiduga ühineks, ähvardades Kiievit majandussanktsioonidega, kui see oli valmis allkirjastama assotsiatsioonilepet Euroopa Liiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles