LHV Pank emiteerib 5 miljonit uut aktsiat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Kilu
Erki Kilu Foto: Toomas Huik

LHV Pank esitas äriregistrile taotluse registreerimaks 5 miljoni lisaaktsia emissioon nimiväärtusega kokku 5 miljonit eurot. Peale äriregistri kannet on LHV Panga aktsiate arv 33,5 miljonit aktsiat nimiväärtuses 33,5 miljonit eurot.

«Sel aastal on LHV Panga emaettevõte, LHV Group teinud kaks allutatud võlakirjade emissiooni. Juunis kaasasime investoritelt 5,4 mln eurot ja nüüd detsembris 10 mln eurot. Peamiselt on investoriteks olnud LHV Groupi olemasolevad investorid. Kõik täna registreeritud LHV Panga uued aktsiad kuuluvad LHV Groupile,» ütles LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu BNSile.

«Kui pank väljastab laenu, siis on vaja sellele laenule allokeerida ka vajalik osa kapitali. Kuna LHV Panga laenuportfell kasvab kiiremini kui kasum, siis oleme igal aastal täiendavat kapitali kaasanud ja teeme seda ka järgnevatel aastatel. Kapitali saab kaasata kas väljastades uusi aktsiaid või allutatud võlakirju,» lisas Kilu.

LHV Pank kuulub Eesti kapitalil põhinevasse LHV kontserni. Pank teenis käesoleva aasta esimese üheksa kuuga 16,8 miljonilise puhastulu juures 2,2 miljonit eurot kasumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles