Forum Cinemas: ameti negatiivne hoiak tuli üllatusena

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola Plaza.
Coca-Cola Plaza. Foto: Liis Treimann / Postimees

Täna teatasid Forum Cinemase ja Solaris Kino omanikud otsusest ühinemisplaanidest loobuda. Konkurentsiameti peadirektori Märt Otsa kinnitusel poleks amet konkurentsi kahjustavat koondumist lubanudki. Forum Cinemas Baltimaade juht Kristjan Kongo sõnul aga tuli Konkurentsiameti keelav ja negatiivne hoiak talle üllatusena.

«Hetkel on turuolukord, kus kesklinnas on kaks kobarkino, mis konkurentsist me räägime? Me näitame täpselt samu filme, meil on üks ja sama programm, filmid hakkavad samal ajal,» ei saa Kongo Konkurentsiameti hoiakust aru.

Tema sõnul on nii Forum Cinemas kui Solaris Kino viimasel ajal kõik oma ressursid positiivse otsuse saavutamisele suunanud ning omalt poolt oldi nõus näiteks kinopiletite hinnad viieks aastaks fikseerima ning ka erinevates kinokavasid puudutavates küsimustes kokku leppima.

«Meie strateegia näeb kindlasti ette laienemist, eks me siis valime oma laienemiseks teised alternatiivid. See oli hea kavatsus, kahjuks ei läinud nii, nagu plaanisime,» ütleb Kongo.

Konkurentsiameti ametliku keelava otsuse korral oleks see olnud viimase viie aasta kolmas taoline juhtum. 2011. aastal keelas amet Eesti Posti ja Express Posti koondumise ning 2008. aastal Magnum kontserni tütarettevõtte OÜ Terve Pere Apteegi ja OÜ Saku Apteegi koondumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles