Keskkonnatasude tagastamine Eesti Energia elektrihinda ei mõjuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Estonia kaevandus.
Pildil on Estonia kaevandus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

57 protsenti ehk 2,7 miljonit eurot, mille riik peab liiga kiiresti tõstetud keskkonnatasudest riigikohtu otsusega tagasi maksma läheb Eesti Energiale. Mis reale raha läheb, Eesti Energia avaldada ei soovi.

«Raha läheb Eesti Energia eelarvesse, ega siin täpsemalt kuidagi vastata olegi võimalik,» ütles Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik. «Elektri hind kujuneb börsil ja see tagasiulatuv arveldus seda kuidagi ei mõjuta.»

Keskkonnaministeeriumi hinnangul peaks riik peale esmaspäevast riigikohtu otsust, millega kohus tunnistas keskkonnatasude tõusu osaliselt põhiseadusvastaseks tagasi maksma 4,8 miljonit eurot.

Esmaspäeval tunnistas riigikohus õiguskantsleri taotlusel 16. detsembri otsusega osaliselt põhiseaduse vastaseks ja kehtetuks valitsuse 2009. aasta määruse muudatused, millega tõsteti vee ja maavarade eest võetavaid tasusid kavandatust kiiremini.

Kokku jääb riigil kolme aastaga saamata 34,3 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles