Eluaseme hinnaindeks tõusis aastaga 11,1 protsenti

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes on korterite hinnad tõusnud 12,7 protsenti.
Eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes on korterite hinnad tõusnud 12,7 protsenti. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Eluaseme hinnaindeksi muutus oli 2013. aasta kolmandas kvartalis võrreldes teise kvartaliga 5,3 protsenti ja võrreldes 2012. aasta kolmanda kvartaliga 11,1 protsenti, teatab statistikaamet.

Eelmise kvartaliga võrreldes tõusid korterite hinnad 4,9 protsenti ning majade hinnad 6,4 protsenti.

Eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes on korterite hinnad tõusnud 12,7 protsenti ja majade hinnad 6,8 protsenti. Korterite hinnad tõusid kõigis kolmes vaadeldavas piirkonnas: Tallinnas 14,1 protsenti, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 14 protsenti ning ülejäänud Eestis 1,5 protsenti.

Võrreldes teise kvartaliga tõusis korterite hinnaindeks Tallinnas 6,8 protsenti, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 5,8 protsenti. Ülejäänud Eestis langesid korterite hinnad 7,9 protsenti.

Eluaseme hinnaindeks näitab kodumajapidamiste poolt eluaseme soetamiseks tehtud tehingute ruutmeetrihindade muutust. Eluaseme hinnaindeks arvutatakse korterite ja majade (ühepereelamud, paarismajad ja ridaelamud) kohta.

Eluaseme hinnaindeksit avaldatakse baasil 2010 = 100. Aegrida algab 2005. aasta esimesest kvartalist. Aastaindeks arvutatakse nelja kvartali keskmisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles