Forum Cinemas ja Solaris kino loobusid ühinemismõttest

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinode koondumine kahjustaks oluliselt konkurentsi filmide näitamise kaubaturul Tallinna ja selle lähiümbruse kinodes.
Kinode koondumine kahjustaks oluliselt konkurentsi filmide näitamise kaubaturul Tallinna ja selle lähiümbruse kinodes. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Konkurentsiamet lõpetas 19. detsembril AS Forum Cinemas ja Solaris kino koondumise menetluse, kuna koondumise osalised esitasid viis päeva enne menetluse tähtaja lõppu koondumisest loobumise taotluse teadmisega, et vastasel juhul oleks Konkurentsiamet teinud koondumist keelava otsuse.

Konkurentsiamet asus menetluse tulemusena seisukohale, et koondumine kahjustaks oluliselt konkurentsi filmide näitamise kaubaturul Tallinna ja selle lähiümbruse kinodes.

Koondumise tulemusel hakkaksid Coca Cola Plaza ja Solaris kino kuuluma samale omanikule ning kaoks nende kinode vahel seni toiminud konkurents. Kuigi Tallinnas on ka väikseid kinosid (näiteks kino Artis) oli kõnealuse koondumise puhul tegemist ainsate kobarkinodega. Tehingu tulemusel jääks kahe ettevõtja asemel kaubaturule tegutsema üks ettevõtja ning kõrvaldatud oleks praktiliselt ainus konkurent. Ka ei hakkaks lähiajal turule sisenevad Viimsi kino ja endise kino Kosmos ruumides avatav IMAX kino avaldama ühele omanikule kuuluvatele kobarkinodele piisavat konkurentsisurvet.

«Konkurentsiamet ei saaks mingil juhul lubada koondumist, mille tulemusena saaks konkurents oluliselt kahjustada. Koondumise lubamisel oleks tekkinud Tallinnasse kinomonopol, mis ei oleks mitte kuidagi tarbijate huvides.» sõnas Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles