Luige osalus eraisikuna Ekspress Grupis vähenes 30 protsenti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik.
Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik. Foto: Raigo Pajula.

Ekspress Grupi suuromaniku Hans H. Luige kui eraisiku osalus Ekspress Grupis on tänase seisuga kahanenud 30 protsenti, kirjutab kauaaegne börsiajakirjanik Tõnis Oja oma blogis.

«Tänahommikuse börsiteate kohaselt on Ekspress Grupi suuromaniku Hans H. Luige osalus Ekspress Grupis kahanenud 38,2 protsendilt 26,73-le. Luige osaluse muutus tänase seisuga tähendab talle kuuluvate väärtpaberite võõrandamist 12. mail,» kirjutab Oja. Koos HHL Rühmaga on Luigel Ekspress Grupist ligi 55 protsenti.

Oja kirjutab finantsinspektsiooni andmetele tuginedes, et Luik on nii eraisikuna kui ka HHL Grupi kaudu teinud viimastel nädalatel järgmised tehingud.

13. aprillil on sõlmitud kaks laenulepingut - üks eraisikuna, üks HHL Rühma nimel. Kummagi maht on üle 2,8 miljoni Ekspress Grupi aktsia. 26. aprillil müüs HHL Rühm 992 580 Ekspress Grupi aktsia märkimisõigust hinnaga 1,14 krooni ning 30. märtsil 948 960 märkimisõigust hinnaga 0 krooni.

7. mail on aga HHL Rühm ostnud erinevate hindadega turuväliselt kokku 2,2 miljonit aktsiat. Suurim tehing (1,556 miljonit aktsiat sooritati hinnaga kuus Eesti senti aktsia, 362 000 aktsiat osteti samuti hinnaga kuus senti aktsia ning 303 004 aktsiat hinnaga 13,77 krooni aktsia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles