Finantsinspektsioon tegi Admiral Marketsile 7000 eurot trahvi

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: SCANPIX

Finantsinspektsioon karistas väärteo korras Admiral Markets AS-i 7000 euro suuruse rahatrahviga, kuna investeerimisühing rikkus väärtpaberituru seadust. .

Ühing rikkus seaduse sätet, mille kohaselt ei ole lubatud investeerimisteenusest saadavat võimalikku kasu potentsiaalsetele klientidele rõhutada ilma, et samaaegselt viidataks selgelt ka teenusega seotud riskidele, teatas inspektsioon.

Admiral Markets tõi oma veebilehel valuutade, väärismetallide, aktsiate, indeksite ja toorme hinnavahelepingutega kauplemist illustreerivates näidetes välja vaid võimaliku saadava kasu.

Nii eesti- kui venekeelsel veebilehel kirjeldati üheksa näite varal, kuidas on võimalik kasumlikult kaubelda eeltoodud finantsinstrumentidega. Venekeelses veebiversioonis tõid kõik näidistehingud investorile üksnes tulu, samuti ei olnud ühegi näite puhul lisatud teavet kauplemisega seotud riskide kohta.

Näiteks esimese illustreeriva tehingu tulemuseks oli investeeringu 135-protsendiline tasuvus 12 tunni ja 30 minutiga. Eestikeelsel veebilehel oli teiste seas ära toodud ka üks kahjumlik näidistehing, millele oli lingina lisatud viide kauplemisriskidele.

Sõltuvalt tegelikest asjaoludest turul võivad taolised tehingud tuua investorile nii kasu kui kahju. Seetõttu tuleb investeerimisühingul teave pakutava investeerimisteenuse ja sellega seotud väärtpaberi olemuse ning riskide kohta esitada kujul, mis võimaldab potentsiaalsetel klientidel teha igakülgselt kaalutud investeerimisotsuse, märkis inspektsioon oma teates.

Vastavalt väärtpaberituru seadusele on võimalik investeerimisühingut teabe esitamata jätmise või ebaõige esitamise eest karistada kuni 32 000 euro suuruse rahatrahviga

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles