Simmermann: riigid peaksid Rail Balticu otsustusprotsessi kiirendama

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Simmermann.
Kaido Simmermann. Foto: Toomas Huik

Rail Balticu ühisfirmat 1. jaanuariks Leedu vastuseisu tõttu ilmselt luua ei õnnestu, Läti Raudtee peainsener Kaido Simmermann rõhutas aga, et riigid peaksid otsustamist kiirendama, sest vastasel juhul võivad nad projektist üldse ilma jääda.

Kuna raha Rail Balticu raudteeühenduse loomiseks saab taotleda veel paaril järgmisel aastal, tuleb naaberriikidel kiiremini leida ühine keel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kui planeeringud võtavad väga kaua aega ning lätlased ja leedulased pole veel alustanud sellega, et leida, kes hakkab planeeringut tegema ja kui me venitame väga kaua, siis me lihtsalt ei jõua esitada oma avaldusi, järgmine võimalus on pärast 2020. aastat, kui see projekt on veel aktuaalne,» selgitas Kaido Simmermann.

Kui Eesti ja Läti seisukohad on ühisettevõtte loomises sarnased, siis Leedu on läbirääkimistel esitanud Simmarmanni sõnul selliseid tingimusi, mida ei olegi võimalik täita.

«Nad on alati tegelikult tahtnud rajada omale logistikakeskuseid, et hakata ühelt raudteelt kaupa teisele ümber laadima ja teenida sellega raha, võib-olla on selle taga see, et nad ei tahagi põhja poole edasi areneda,» arutles Simmermann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles