Rootsi ärihaist on saanud Saaremaa suurim eramaaomanik

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa rand.
Saaremaa rand. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Rootsi suuremate metsaomanike hulka kuuluv multimiljonär Jonas Wahlström on viimase kahe aastaga ostnud Saaremaalt kokku 7000 hektarit metsa ja maad ning muutunud suurimaks eramaaomanikuks Saaremaal.

Hinnanguliselt kuni 150 miljoni krooni eest Saaremaa metsi ja maid ostnud Wahlströmi Kinnisvaraäri käib läbi osaühinguga Metsnik, mille omanikuks on Wahlströmi juhitud Rootsi investeerimisfirma AB Custos, kirjutas Saarte Hääl.

Praeguseks on Metsnik Saaremaal kokku ostnud 6312 hektarit metsa ja 876 hektarit põllumaad, mida on kokku kaugelt rohkem kui ühelgi teisel maaomanikul Saaremaal, samal ajal ostab Metsnik kokku maid ka mujal Eestis, sealhulgas naabersaarel Hiiumaal.

Spetsialistide hinnangul on Metsniku poolt kokkuostetud metsad väheväärtusliku puiduga, kus palgimets peaaegu et puudub, kohalikud metsafirmad on Metsnikule müünud põhiliselt selliseid metsatükke, kus on seadusega lubatud raided teostatud ja kus lähima paarikümne aasta jooksul tulu loota ei ole.

Lääne-Eestis ja Saaremaal tuuleparke ehitada kavatsev Rootsi tuulegeneraatorite projektfirma Eolus Vind AB teatas hiljuti lepingu sõlmimisest Jonas Wahlströmi juhitud Custosega, mille kohaselt kavatseb ettevõte taotleda luba tuuleparkide rajamiseks põhiliselt Saaremaal asuvatele Custose omanduses olevatele metsa- ja põllumaadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles